Divat- és textiltervezés MA

Czumbel Renate

témavezető
Nagy Adrien
szakdolgozati konzulens
German Kinga
mestermunka
Mom-to-be
Mestermunkám fókuszában a kismama öltözködés áll. Kutatásom során hamar kiderült, hogy a kismama ruházkodásában a legnagyobb kihívás a téli időszak, ennek megfelelően egy olyan kísérleti kabát kollekció tervezését tűztem ki célul, amely funkcionálisan, a valós piaci környezetben is megállja a helyét. Megvizsgálva a piacon jelen lévő kabátok formavilágát és stílusait, egy szofisztikált alternatíva megvalósítására törekedtem.
Diplomakollekcióm a funkció, a variálhatóság és a design megfelelő összehangolására épül, megoldást nyújtva a kismamáknak és anyukáknak a hordozási időszakra.
szakdolgozat
A kismama öltözködés története és a kortárs kismama divat elemzése
Szakdolgozatomban a divatipar egyik keveset említett témáját boncolgatom, ami nem más, mint a várandóssághoz kapcsolódó öltözékek sajátosságai, a kismamaruha választási szokások és igények. A bevezető történeti áttekintés után, kortárs ruhafogyasztási kérdésekre, vásárlási attitűdökre tértem ki, kérdőíves kutatást végeztem. A megkérdezett nők többségénél a kismamává válásukkal természetesen együtt járó ruházkodásbeli változás mellett gyakran előfordul, hogy kitartanak korábbi ruházkodási stílusuk és ruhaválasztási szokásaik mellett. Sikerült fényt deríteni néhány hiányosságára is a kismamák ruhatárát illetően. Meglátásom szerint igény lenne egy szélesebb termékpalettára, kifejezetten a várandós és/vagy hordozós kabátok terén, mind design, mind fentartható szempontok alapján, ami alátámasztja készülő mestermunkám témaválasztását.
1-es és 3-as Look
1. Look, mellény
1. Look, mellény
2. Look, kismama kabát
2. Look, kismama kabát
3. Look, kismama mellény
3. Look, kismama mellény
4. Look, kiskabát
4. Look, kiskabát
4. Look, kiskabát
6. Look, hosszú kabát
6. Look, hosszú kabát
5. Look, poncho kabát
5. Look, poncho kabát