Design- és művészetmenedzsment MA

Herter Margit Júlia

témavezető
Schmidt Andrea
szakdolgozati konzulens
Oprics Judit
portfolio
Színházi neveléstől a design menedzsmentig
Szakmai gyakorlataim során célom volt, hogy menedzserként minél több helyzetben és területen kipróbálhassam magam. A Káva Kulturális Műhely kommunikációs és fundraising munkatársaként érkeztem a szakra, majd hasonló pozíciót töltöttem be a noÁr Mozgalomban, jelenleg pedig a MOME Design Intézet vezető menedzsereként dolgozom. Az évek során a különböző pozíciókban nőtt a felelősségem és a hatásköröm. Megtapasztaltam, mi a szerepe egy menedzsernek egy civil szervezetben és egy intézményben. Fejlődtem stratégiaalkotás, szervezetfejlesztés, valamint a kommunikáció és a fundraising területén.
szakdolgozat
Mindenkinek legyen egy ügye! Mire van szükségünk ahhoz, hogy megtervezzük az adományozási stratégiát és a kommunikációs kampányt a mikroadománygyűjtéshez?
Mitől lesz sikeres egy adománygyűjtő kampány? Az elmúlt évek tendenciái alapján az adománygyűjtés különböző formái egyre nagyobb teret nyertek a magyarországi civil és nonprofit szférában. Szakdolgozatomban egy pillanatnyi korképet tárok fel esettanulmányok és a participatív design segítségével arról, hogyan gondolkodunk hazánkban a kultúrafinanszírozásról és az adománygyűjtésről, milyen lehetőségeink vannak a közösségi adományozás és a mikroadományozás területén. Valamint sorra veszem menedzsment szempontjából a fundraising stratégia lépéseit, amit egy sikeres kampány érdekében el kell végezni.