Zeller Abigél Krisztina

Kerámiatervezés MA

szakdolgozat

A főzés élménytelisége

A közelmúltban felvirágzó gasztrovilágban az emberek felfedezték, hogy az ételkészítés örömteli és kreatív tevékenység, ezért több figyelmet szentelnek az evés és a főzés szokásaira és lehetőségeire. Mit nevezünk élmény-tevékenységnek, és milyen szerepet játszik benne a konyha és az otthoni főzés? Hogyan alakult étkezési kultúránk az elmúlt évszázadokban, és mi a jellemző a mai kor felhasználói társadalmára?

konzulens

Szentpéteri Márton

mestermunka

PASTA!

food design

Hagyományos olasz töltött tészta készítéséhez tartozó eszközök, melyek a különleges formaalakításra fókuszálva más dimenzióba helyezik az otthoni főzést és ezzel egyidőben képesek a mai konyha díszeivé válni.

témavezető

Orlai Balázs