Herter Katalin Júlia

Kerámiatervezés MA

szakdolgozat

Mitől „fine” a „dining”?

A dolgozat tárgya napjaink étkezési kultúrája, nemzetközi és magyar vonatkozásban. A gasztronómia megújulása, a fine dining és a bisztrókultúra térhódítása, valamint a tálalási szokások állnak a középpontban, leszűkítve a magyar éttermi kultúra lokális jelenségeire. A terület feltérképezését, a mai gasztronómia tárgyi igényeinek felmérését séfekkel készített interjúk alapozták meg, ami fontos előtanulmányként szolgált a mestermunkához.

konzulens

Kapitány Ágnes, Kapitány Gábor

mestermunka

Tálaló eszközök menüsorhoz

food design

A mestermunka az Organic, bisztró/fine dining étterem számára készült tálaló készlet. A tervezési folyamatban szorosan együttműködtem az Organic séfjével, Sárközi Ákossal, az elkészült tálalóeszköz-együttes a séf által összeállított menühöz igazodik. Az Organic az év második felében nyílik.

konzulens

Sárközi Ákos

témavezető

Kondor Edit