Ábrányi Luca Katalin

Animáció MA
témavezető
Szabó Viktória
mestermunka opponens
Nemes Barna
szakdolgozati konzulens
Babarczy Eszter
szakdolgozati opponens
Haba Péter
mestermunka

NOAH

Diplomamunkámmal egy játék koncepcióját szeretném bemutatni. Noah egy narratív kalandjáték, melynek célja egy tömegpusztító biológiai fegyver létrehozása. Ebben a történetközpontú élményben a játékosok Abigaelként, egy őrült tudós apjának lányaként teljesítik annak hagyatékát egy világtól
elzárt szigeten. A játék központi problematikája a civilizáció és a természet oppozíciója és az ember felelőssége ennek a viszonyrendszernek az alakulásában. Munkámmal szeretném egy mély és intenzív történetbe invitálni a játékost és megmutatni ezt a globális problémát két traumatizált egyén szemszögéből, akiknek semmi más nem maradt örökségül, csak egy torz ideológia. Emellett válaszokat szeretnék találni arra, hogy lehetséges-e elhagyni a családi hitrendszereket. A játék koncepcióját egy ízelítővel ismertetem. Célom volt, hogy leteszteljem és bemutassam a játék alaphangulatát, működését, technikáját, pár helyszínét, a UI-t, és a hangzását.
szakdolgozat

Ökológia és a változásra való törekvés Ökoterrorizmus és mélyökológia

A dolgozat célja, hogy átfogóan vizsgálja az ökoterrorizmus jelenségét és annak kapcsolatát a mélyökológiai mozgalommal. Az ökoterroristák megjelenésének története és tevékenységeik ismertetése után betekintést enged a mélyökológia alapjaiba, Arne Naess filozófiáját követve. Mindezek után pedig összeveti a két irányzatot és kritikákat fogalmaz meg ellenük.