szakdolgozat
Tervezők és menedzserek kéz a kézben. A sikeres designer-menedzser együttműködések kulcstényezői a magyar design mikro-vállalkozások életében
Kutatásom során arra a kérdésre keresem a választ, hogy egy design mikro-vállalkozás üzleti életében miképpen játszik szerepet a menedzseri jelenlét, illetve milyen kompetenciákkal és hozzáállással szükséges a feleknek megközelíteni a közös munkát. Dolgozatom célja, hogy a kvalitatív és kvantitatív elemzések konklúzióit egy olyan eszköztárrá alakítsam át, amely gyakorlatorientált ötletekkel, javaslatokkal tudja támogatni a pályakezdő vállalkozókat abban, hogyan fejlesszék vállalkozásuk menedzsmentjét, valamint hogyan dolgozzanak együtt sikerrel az őket támogató designmenedzserekkel.
portfolio
Első lépésként: beszélgessünk! Kulcstényezők és tanulságok a tervezőkkel való együttműködésekben
Szakmai gyakorlatom során több ízben lehetőségem volt projekt- vagy márkamenedzserként izgalmas együttműködésekben részt venni. Az egyetem elkezdésekor még sok kihívással és zsákutcával találtam szemben magam, de később rátaláltam arra a témára, ami mindig is érdekelt: a pályakezdők és frissen végzett tervezők, alkotók karriertörténete és vállalkozási kísérletei érdekeltek. Szakmai munkámat éppen ezért tervezőkkel való beszélgetésekkel, azok tolmácsolását pedig egy saját blog megalkotásával tudtam kiteljesíteni.