témavezető Bráda Judit

szakdolgozat
A játéktevékenység vizsgálata a bábjáték során és más kontextusokban – A bábjáték lélektani hatásai különböző módszerek keretein belül
A dolgozat a gyermekek jóllétében, továbbá személyiségfejlődősében támogatást nyújtó módszerek közül keresi az ideális megoldások fő jellemzőit. Ezen belül a bábjáték nyújtotta lehetőségeket tárgyalja részletesen, mégpedig a bábbal történő terápiás vagy pedagógiai játék sajátosságainak, lélektani hatásmechanizmusának feltérképezése által. Bizonyítást keres arra, hogy az egyes játékok digitális tartalmakkal történő összekötése, az irányított analóg játék vegyítése ilyen eszközökkel, effektekkel fokozott jelentőséggel lehet jelen a mai generáció gyermekei számára.

szakdolgozat konzulensIllés Anikó

mestermunka
Szoftelektronikus bábkollekció - Digitális élménypedagógiai innovációs kísérlet
A mestermunka az e-textilek technológiájával kialakított – érintőszenzorokkal és LED-ekkel ellátott –, gyerekek számára készített kesztyűbábokból áll. A kivitelezés az autentikus és a modern kézműves technikák ötvözésével készült. Semleges alapfiguratestek képezik a kollekció alapját, amelyek felöltöztethetőek. A bábokhoz kapcsolódó digitális hang- és fényeffekteket a bábok mozgatása, a velük való játék során érintéssel lehet előhívni a saját vagy a játszótársak bábján. A hangok és fények kiválasztásában, programozásában aktív szerepet töltenek be a gyerekek.

Szoftelektronikus bábkollekció
Szoftelektronikus bábkollekció - játék gyerekkekel
Szoftelektronikus bábkollekció - játék gyerekkekel