témavezető Kondor Edit

szakdolgozat
A felhasználói élmény vizsgálata az étel tálalása során
Szakdolgozatomban azt vizsgálom, hogy a tálalóeszköz milyen összhangban van az étellel. Szeretném pszichológiailag megvizsgálni, hogy hogyan hat egy szép vagy egy szándékosan nem esztétikus tárgy (és benne az étel) a fogyasztóra. A funkció és forma kapcsolatában azt fejteném ki, hogy miként válik nyilvánvalóvá a használó számára, hogyan fogja meg a tárgyat. Külön kitérek a meglepetés erejére, azaz arra, hogy melyik vagy milyen étel hogyan reagál az újragondolásra és a meglepő vagy tradicionális tálalásra.

szakdolgozat konzulensIllés Anikó

mestermunka
Porcelán tálalók kortárs desszertekhez
Diplomamunkám célja a mai gasztrotrendeknek megfelelő tálalási eszközök tervezése, mely a különböző desszerttípusok installációs lehetőségeit járja körül. A több darabból álló tárgykollekció a legújabb cukrászati technológiák alkalmazásával létrehozott formai újítások bemutatására ad javaslatot. Kiemelten gasztronómiai versenyek programjához iileszkedő tányértípusok megalkotása és installációs eszközök újrafogalmazása a cél.

mestermunka konzulensKondor Edit

Szószos kavics és kiöntő
Petite four tányér
Predesszertes tányér
Fődesszertes tányér
Fagylaltos tányér